tisdag 22 maj 2012

Nässelsoppa

Med brist på ingredienser hemma för middag passa det toppen med nässelsoppa. Känns också bra att ta till vara på det som trädgården erbjuder! Min variant blev en krämig med touch av fänkål.

Gör så här:
2 l späda nässlor
1 l vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 st ägg, hårdkokta
Liten skvätt citron
En halv fänkål
Lite gräslök
Två klyftor vitlök

Fräs nässlorna i vitlök och smör. Koka nässlorna och fänkålen i vatten i 15 minuter. Ha locket på. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och låt soppan småkoka i ca 5 minuter till. Enkelt!
Servera med en ägghalva i varje sopptallrik och en skiva bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar