Eftersom det regnade ute igår passade vi på att baka! Sofie och jag bakade choklad brownies med nötter på.
Brownies:
200g smör
200g choklad
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker
Nötter
Smält smör och blockchoklad i vattenbad. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i chokladsmeten. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Grov hacka sedan valnötter, mandelspån och pinjenötter. Lägg smeten i formar med smörpapper under. Strö över nötterna. Skjuts in i ungen på 175C i 25-30 minuter. Färdigt!
Till lunch blev det vår nya favorit crêpe (inspirerad från creperiet i Molstaberg). På pannkakan hade vi korv, getost, sallad och honung. Underbart gott!
Hemmagjord lemonad blev det också.
Lemonad:
Koka lika delar vatten och socker. Pressa tre citroner. Fyll kannan med vatten. Lägg i mynta eller citronmeliss och några skivor citron. Servera helst super kyld med isbitar. (Måste införskaffa en soda stream! Tänk va gott med bubblor i... )
Härlig dag vi hade! Men du glömde några viktiga ingredienser i brownien. Mjöl,bakpulver och vaniljsocker skulle blandas ihop och röras ner i chokladen innan ägget och sockret :D
SvaraRaderaSmakade den bra förresten?!?! :)