söndag 28 april 2013

Spirudden

Det har blivit tradition att vi varje vår gör en utflykt till Spirudden. Spirudden liggen längst ut på Åvavägen och är en otroligt vacker landtunga som delar Åvaviken. Med sina ekhagar och gamla kulturbetesmarker bjuder udden på mycket intressanta promenader. Koncentrationen av småfågel, sjöfågel och rovfågel gör Spirudden väldigt speciell och man gör klokt i att slå sig ner en timme bland ekarna och bara lyssna och kika.

Den här gången var det bara jag och Mathilda som gick. Johanna och Tuva var på spårkurs hos Mhundlydnad.

Vi lekte i vassen, plaskade i havet och stod länge och titta på några grodor som hade det mysigt i en av dammarna. Tidigare år har den totala vårkänslan alltid infunnit sig just vid dessa promenader på Spirudden, då jag för första gången på året kan kasta jacka och mössa. Känna friheten som det varma vädret ger och ägna mig och lite barndomsminnen, nämligen klättra i träd. Den här gången fick jag istället glädjas åt Mathildas blivande barndomsminnen. Hon struttade runt bland löven i timmar, kisade mot solen och kände på trädens bark. Varenda fågel och insekt noterades och med ett Ooooj! eller Dää!Men till slut hade hon lärt sig ett nytt ord, Kotte! och då blev varenda fågel helt plötsligt kallad Kotte!

Nästa tur blir nog en övernattningstur så då ska vi plugga andra viktiga ord som triangakök och liggunderlag.

Mathilda sover under ett klätterträd

Stare eller Kotte!

Gås eller Kotte!

Mathilda är glad åt att vass är så lätt och roligt att leka med

Vass och vatten
Vitsippa Gullviva Blåsippa Vårblomma


// Niklas

2 kommentarer:

  1. Mathildas farmor29 april 2013 08:10

    Att Mathilda skulle bli en skogsmulle var inget vi har tvivlat på...

    Vilken härlig dag!

    SvaraRadera
  2. ÅH så mysigt ni har det om dagarna! Är så avis! Men samtidigt unnar jag er verkligen detta mys! Håller med "farmor", ingen tvekan om att hon skulle bli en skogsmulle! Så underbart!

    SvaraRadera